Landelijke bijeenkomst

Verslag Landelijke dag 2018/wereld TOS dag, 22 september 2018:

De dag begon al vroeg voor velen, want er moest vaak nog een stuk gereden worden voordat je bij Putten aan gekomen was. Even zoeken naar de parkeerplaats waar we af gesproken hadden. Nadat iedereen aan gekomen waren, gingen we maar gelijk met de lunch van start, omdat het weer steeds slechter zou worden en dan hadden we de picknick in iedere geval droog door gebracht.

SpraakSaam 22 september 2018 foto 1

We waren nog niet klaar met de lunch en begon het te regenen. (blijft Nederland) Nadat alles weer in de auto gelegd was gingen we lekker lopend naar het zwembad toe. Wat een mooi natuurgebied is het daar. Na de mooie wandeling kwamen we bij het zwembad aan.

SpraakSaam 22 september 2018 foto 6

We hadden heerlijk de tijd om te gaan zwemmen en we bleven totdat het zwembad ging sluiten. Heerlijk van de glijbaan, spellen op de matten en lummeltje spellen met bijna de hele groep. In de ijskoude bad en ook in de warme bubbelbad. Al met al, een super geslaagde dag met een super gave groep jongeren. Zo gaaf dat iedereen er gewoon bij hoort. Mijn Complimenten aan deze groep jongeren.

Nu weer op naar een mooi nieuwe SpraakSaam Seizoen.


Verslag 30 september 2017

Zaterdag 30 september 2017 was de dag van de landelijke dag. Om 6:00 liep mijn werker af en was het tijd om op te staan. We mochten met het hele gezin er naar toe omdat onze kinderen allebei TOS hebben en mijn vrouw als begeleiding mee ging (ook voor het vervoer) om 7:15 moesten we dan echt de deur uit. Na dat ik al iemand had opgehaald gingen we naar de Capelsebrug, waar de andere vanuit de regio Rotterdam al stonden te wachten of vlak daarna aan kwamen. 8:15 reden we met twee auto’s daar weer weg op naar Walibi! 

Yes we hadden er zin in en nu nog maar hopen en duimen dat het een beetje droog bleef deze dag. Na een kleine andere halve uur rijden kwamen we bij Walibi aan. Waar al wat jongeren uit andere regio’s stonden te wachten. Vel reden met elkaar mee en andere werden daar na toe gebracht door ouders. Na dat de groep compleet was werd het tijd om de toegang kaartjes op te halen en groepjes te vormen.

De groepjes waren zo gevormd. En konden we naar binnen. Ons groepje ging eerst in de Expres. Super achtbaan waar je lekker snel weg schiet. En nog twee achtbanen en de boomstam wild waterbaan was het alweer tijd geworden om te verzamelen om te gaan eten. Dit deden we weer met de hele groep met elkaar.

De patat snack en drinken was weer op. En kon de tweede deel van de dag beginnen. Alleen de duimen voor droog weer hielp niet echt. En begon het te regen. Dat heeft geduurd totdat we het park uit gingen. Maar goed we zijn niet van suiker dus lekker door gaan. Nog wat door elkaar geschut te worden was het weer tijd voor de achtbanen.

We hebben alle achtbanen kunnen doen zelfs nog 2 een keer extra kunnen doen. En ook de kinderachtbaan hebben we aan gedurfd. Na een zeer leuke maar o zo natte dag want we waren tot op het bot nat geworden door de regen. En begonnen op het laats ook wel koud te krijgen dus was het maar goed dat we weer moesten verzamelen.

Ondanks het weer is de sfeer goed gebleven en heeft iedereen het naar hem of haar zin gehad. Nadat we een groep foto hadden gemaakt zijn we allemaal weer naar huis gegaan.
Op de terug reis naar Rotterdam zijn we met de Jongeren uit Rotterdam nog even bij de mac beland. Daar werden er twee opgehaald en ging de rest weer veder naar de Capelsebrug of werd weer thuis af gezet.

In ieder geval wil ik nog een keer de Jongeren bedanken en zeggen dat ik heel trots op ze ben. Omdat zij ondanks de regen, de sfeer zo goed wisten te houden.

Nu op naar een mooi seizoen van SpraakSaam vraag bij de begeleiders van de div. Regio’s wat de datums van de bedervende regio zijn of houd de facebook pagina in de gaten.

Met vriendelijke groet, Michel


Verslag 26 september 2015

De landelijke-dag en Afscheid van de bedenker van SpraakSaam     Jet Isarin.

In alle vroegte werd er al de eerste spullen voor de landelijke dag gehaald.  Alles ingeladen gingen we op weg naar Utrecht. Mooi op tijd kwamen we daar aan en na dat we alles klaar gezet hadden konden we nog even rustig zitten voordat de eerste jongeren binnen kwamen lopen. Uit alle regio’s kwamen de jongeren naar Utrecht voor een leuke dag te hebben.

26 nov 1

Om even over 13:00 begon de dag met een speurtocht. Tijdens die speurtocht moesten foto’s na gemaakt worden en 1 minuten to win it op drachten vervult worden. Nadat sommige groepen verdwaalt waren en weer terug op het spoor waren kwamen we weer bij Auris fortaal aan. Daar stond de 8 kamp al weer klaar voor de jongeren. Met de onderdelen  De Keltische Kat werpen/Schotse boomstam werpen/Belgische takken stappellen/ De Nederlandse schuif en spetter spel/ Siamese tweeling voetbal/ Amerikaanse basket spel/ De Chinese koppen snel spel/ Braziliaanse mega volleybal.

Bij het kat werpen werd er niet zo als de verhalen vertellen met een echte kat gegooid maar met knuffels.

26 sept 2

Boomstam werpen lokte de oermens naar boven maar liep allemaal netjes af.

26 sept 3

Takkenstapelspel  was een echt teamwork opdracht en wat kunnen deze TOSSERS goed samen werken.

26 sept 4

Schuif en spetterspel was heerlijk met water spellen altijd leuk.

26 sept 5

Tweeling voetbal was lekker balletje trappen maar dan elkaar vast houden.

26 sept 6

Basket spel gewoon lekker die bal door het  net heen gooien.

26 sept 7

Koppen snel spel wat is er leuker dat op foto’s van de hoofden van de SprS bestuur te gooien. En wat werden de jongeren fanatiek zeg.

26 sept 8

Mega volleybal lekker volleyballen maar dan met een veelte grote bal. Naar al die activiteiten was het tijd om Jet echt in het zonnetje te zetten omdat Zij naar al die jaren. SpraakSaam los gaat laten om aan een nieuwe project te gaan werken. Wat heeft Jet veel gedaan voor SpraakSaam daar mag zij heel trots op zijn. Wij zijn dat in iedere geval wel.

26 sept 9

BEDANKT JET.     WE ZULLEN JE MISSEN.

Daarna was het tijd voor een heerlijke goed gevulde BBQ. Iedereen zat lekker te smullen van de BBQ.

26 sept 10
26 sept 11
26 sept 12

De buikje werden goed gevuld en was er nog even tijd om lekker wat voor je zelf te doen en het leukste was dat de groep zo hecht was geworden dat iedereen bij elkaar bleef. En ze amper door hadden dat de ouders weer kwamen om de jongeren op te halen.

Het was een echte SpraakSaam TOS(p) dag.

Tot bij de regio dagen!

26 sept 13

Geschreven door: Michel Pellen 


Bijeenkomst 26 september 2015

Tijd: 12.30 tot 19.00 uur
Waar: Auris Fortaal (voorheen Bertha Mullerschool), Santa Cruzdreef 30 in Utrecht

Programma:

 • Ontvangst met een hapje en een drankje.
 • Speurtocht met daar in Minute To Win It.
 • Een 8 kamp met de spelen:
 • De Keltische Kat werpen
 • Schotse boomstam werpen
 • Belgische takken stappellen
 • De Nederlandse schuif en spetter spel
 • Siamese tweeling voetbal
 • Amerikaanse basket spel
 • De Chinese koppen snel spel
 • Braziliaanse mega volleybal
 • Als afsluiting een goed verzorgde BBQ. (incl. drinken.)

Tijdens de pauzes is er een drankje en een hapje.

Dit alles voor maar €15,-  intree bij overmaken van het bedrag via de bankrekening.
Aan de deur €17,50.  En niet- leden een toeslag van €5 euro,-

Voor vragen of aanmelden kun je een berichtje sturen naar: michel.spraaksaam@gmail.com

landelijke_dag_2015.docx_uitnodiging_2-page1