Rotterdam

Verslag 5 maart 2016
De Jongeren komen binnen gedruppeld, en de sfeer zat er gelijk goed in. we begonnen natuurlijk met het bekende sleutel spel zodat we ons goed voor konden stellen. Nu iedereen elkaar kent zijn we aan het knutselen geslagen er werd geknipt en geplakt. En heel veel gepraat met elkaar.

1 2 3

Nadat de kunst werken op gehangen zijn gingen we nog even op de foto

4 5 6

Met deze gave groep zijn we richting de gymzaal gegaan we we eerst een spel die door de jongeren zelf was verzonnen. Kees en ik moesten in een bureaustoel zitten die werd dan geduwd en wie het verst kwam had gewonnen. Daarna gingen we nog even lekker trefballen.

7 8 9

Na lekker druk bezig te zijn geweest. Werd het tijd om onze magen te vullen op het menu stond nasi/bami met saté en kroepoek. Gezellig met zijn alle aan tafel lekker eten en kletsen.  We hebben gelijk twee datums af gesproken voor de volgende keer de eerste is op 16-4-2016 van 14:00 tot 16:00 uur op de Auris Taalfontijn  (sport middagje). En op 4-6-2016 dan is er een speciale bijeenkomst dan willen we graag een uitje met de groep doen. Het wordt survival in Vlaardingen. hou voor meer info over deze dag de Facebook in de gaten of onze website.

10

BEDANKT VOOR JE KOMST.


Verslag
 28 november 2015
Om 15:00 begonnen we met onze bijeenkomst op de Auris College Rotterdam.

Langzaam kwamen de jongeren de gebouw binnen lopen sommige heel vrij en open en andere wat verlegen. Maar het ijs werd snel ontdooid tijdens de voorstel ronde. Dit keer hadden we wel vijf nieuwe jongeren. Waar we erg blij mee zijn. Na de voorstel ronde mocht Andika de SpraakTaalkids map Die zij voor haar in ontvangst had genomen tijdens de boekpresentatie overhandigen aan Julia omdat zij er aan mee geholpen heeft .

1

Daarna was het tijd mooi te gaan schilderen en dat doe je niet zomaar. eerst kregen we uitleg over en toen mochten we lekker even tekenen.

2  3

Er werd veel geklets en gelachen.  Door de begeleiding van Karin en Marjolein Werden het hele gave kunstwerken.

4  5

Na dat de kunstwerken helemaal af waren werden de gasten in het zonnetje gezet en was het tijd om naar de gymzaal tegaan om de op geprote enrgie er uit te gooien.

6  7

Van dit alles hebben we stevige trek gekregen dus was het tijd om in een heel kleine maar goede snackbar een patatje met snack te halen. Tijdens het eten kwamen de verhalen los echt gaaf om dat te zien.  Dit keer hadden we vijf jongeren die voor het eerst een kijkje kwamen nemen.  In totaal waren dit keer 14 jongeren.  Heel erg bedankt en graag tot de volgende keer.


Verslag
16 mei 2015

Verslag bijeenkomst 16-5-15

Verslag 14 februari 2015
Het is Valentijnsdag 14-2-’15 16:00 uur. We komen als helpers van SpraakSaam aan bij Auris College Rotterdam. Alle spullen worden klaar gezet. De tafels en stoelen in de juiste posities en de kook martiaal klaar gezet. Iets voor 17:00 uur komen de eerste leden aangelopen. Waarnaar snel de andere ook volgde. Het werd snel gezellig druk we hebben ook weer 3 nieuwe jongeren mochten ontmoeten. Als eerste hebben we weer de sleutel voorstel spel gedaan. Blijft gewoon een leuke manier voorstellen. Toen werd het de hoogste tijd om de keuken in te gaan. Er werden groepjes gevormd de enne groep gingen aan de slag met een bladerdeeg voorgerecht, de andere ging aan de slag met de gevulde paddenstoelen en weer een andere groepje ging aan de slag met de salade en te slotte had de laatste groepje zich bezig houden met het vlees. Het liep ontzettend soepel en kwamen de heerlijke gerechten al snel op tafel. Waarnaar we met zijn alle het gezellig op gingen eten. Na al dat heerlijke eten kregen we nog een enorme ijs toetje. Wat wel heel lekker smaakte. Na al dat eten wilden we nog een discussie spel spellen maar helaas was daar geen tijd meer voor dus doen we dat de volgende keer. We gingen gelijk door naar de film van de avond. Op een mooi groot scherm konden we het goed zien. Al snel werd het 22:15 en was de film afgelopen nog snel even kijken hoe iedereen het vond. De reacties waren van positief. Tot te gek.  Zeker een aanrader voor iedereen die nog geen lid is om snel lid te worden. Of in iedere geval een keertje een kijkje te nemen bij SpraakSaam. En na een groepsfoto is het nu tijd om weer naar huis te gaan.

Ik hoop dat ik deze kanjers weer bij de volgende keer terug zie.

Met vriendelijke groet Michel

Verslag 20 september 2014
Vandaag een hele gezellige regio dag gehad. We hebben een gave taal speel gedaan. Als eerste moest je een woord bedenken en op schrijven. Als tweede pak je een woord en om schrijf je die zonder het woord te zeggen als derde pak je een woord en beeld je die uit zonder geluid te maken. De andere uit je team moet dan de woord raden. Omschrijf maar eens Zelda en beeld maar eens een fantasie eiland uit. Dan is het heel commies om te zien hoe moeilijk dat is maar er waren ook makkelijke worden bij. Een geslaagde dag. Met dank aan de deelnemers.

Verslag 10 mei 2014
De 2e regio bijeenkomst in Rotterdam was weer heel geslaagd.
We hebben goede interviewtjes met elkaar gemaakt.
En mooie ontwerpen gemaakt die we daar na op elkaar zicht hebben geschminkt.
Tenslotte hebben we elkaar afgemat met een potje zaal voetbal.
Al met al een geslaagde dag.

rotterdam1


Verslag 1 februari 2014

De eerste bijeenkomst in 2014 was op zaterdag 1 februari!
Het was een super mooie en leuke dag. we hebben in Rotterdam eerst via een sleutel bos aan elkaar voorgesteld. en daarna hebben we een krachtige houding aangenomen. en een omtrek van gemaakt en daarnaar weer in gekleurd.
Na een korte pauze hebben we zelf interviews gemaakt op straat om te kijken of er mensen waren die de afkorting tos (esm) kende.
Al met al een volle en leuke geslaagde dag.

rotterdam2

Oraganisatie:
Kees Grundel
Vanuit SpraakSaam:
Michel Pellen