Rotterdam

 

Verslag 18 oktober 2019 (Wereld TOS dag met als thema: TOS Werkt)

Deze diashow vereist JavaScript.

Wat een geslaagde dag was het gisteren.
Gestart met een ontbijt in Rotterdam. Daarna een lezing gegeven in Amsterdam. Dan weer terug naar Rotterdam om te eten bij de Mac met SamenTrOtS en SpraakSaam. Daarna Golven in het donker. En als afsluiting wat drinken in een café.
Op naar de volgende Wereld TOS Dag.

Gemaakt door Michel Pellen

Verslag 26 januari 2019 (schaatsen/zwemmen in Sportiom):
20190126_161938

De eerste keer dat ik in een regio uitje ging van Rotterdam. Het was best wel leuk om met mensen uit regio Rotterdam te zien en om met ze te praten. Ik heb dat alleen dat gedaan op kamp. Ik vond het spannend om weer te schaatsen, want ik heb dat voor ongeveer 5 jaar niet gedaan. We moesten om half 11 er zijn in Sportiom, de sportcentrum was groot. En naast het sportcentrum zat het station was de station van FC Den Bosch. Het zag er mooi uit en de logo zag er ook mooi uit (ben een fan van draken, okey).

20190126_162024

In ieder geval, we gingen binnen en je kon de banenzwembad bij de receptie al zien. Helaas kon je daar niet in bij het zwemmen, maar dat maakte later niet uit. We gingen allemaal naar het schaatsbaan. Ik kwam te weten, dat anderen ook niet lang hebben geschaatst. Sommige pakte die glij-ijers, om makkelijker te schaatsen zonder eraf te vallen. Daar was ik best blij mee. Ik begon meer te leren hoe je evenwicht kan houden en hoe je sneller kan schaatsen zonder de glij ijzers te gebruiken.

20190126_113645

Uiteindelijk deed ik een wedstrijdje met Coen. En ik verloor… De schaatsbaan was erg mooi gedecoreerd. En ik had niet verwacht, dat er een heuvel was. Ik had er veel van genoten en ik ben trots op mijnzelf van hoe ik heb geschaatst.

Daarna gingen we zwemmen en wow. Ik had niet gedacht dat het zo mooi uitziet. Het thema was avontuur (meer Indiana Jones achtig), waar een berg, vulkaan, waterval, en groten zag. Naast het uiterlijk van het zwembad, was het avontuur ook erg leuk. Er was een golfbad, bubbelbad, paden door het grot heen, een glijbaan met licht effect, een glijbaan dat heel snel gaat, een plek waar je met een rubber band voor 2 personen om de berg heen kan glijden (op een avontuurlijke manier) en een plek waar je kan rusten zonder gekkigheid. Je snapt vast niet wat ik met sommige dingen bedoel, maar wanneer je daar heen bent geweest, zal je dit ook heel leuk vinden. Uiteindelijk heb we rustig geklets en gegeten totdat we moesten gaan.
spraaksaam26januari2018foto1Kort gezegd, hele leuke ervaring en ik ben blij dat ik daar ben meegegaan. En als ik tijd heb, kom vast wel nog en keer, op uitje van regio Rotterdam 🙂

Gemaakt door Luuk van der Hoorn

Verslag 20 oktober 2018 (levend Monopoly/verstoppertje/theaterspel):

Om 15:00 begon onze regio dag. Nadat iedereen binnen was gekomen, gingen we in een kring zitten om ons voor te stellen. Want er waren twee nieuwe gekomen: eentje helemaal nieuw en eentje was al bij de regio dagen in Utrecht geweest. En nu kwam hij ook bij ons kijken. Hartstikke leuk als jongeren bij de andere regio’s gaan kijken en mee doen.
Het was tijd voor onze tijd voor onze eerste spel, op naar de gymzaal, waar het levend monopoly klaar staat. We gingen in 4 groepen het spel spellen. Eerste ronde mocht je nog niet een straat kopen en je kon een straat kopen doormiddel van een opdracht. En je kon de straten van elkaar af pakken doormiddel van hun uit te dagen en dan de opdracht te winnen. De straten hadden de namen van de Auris scholen.
We waren toe aan een pauze even wat eten en drinken. En even ontspannen op de telefoontjes. Na de pauze hadden we theaterspel onderleiding van Kees. Gelukkig werkte het weer goed mee en konden we lekker op de plein het spel spellen, wat goed geslaagd was.
Eigenlijk zouden eerst eten, dan het muziek spel spellen, maar omdat het eten heel laat kwam, hebben we eerst het muziek spel eerst gedaan. En daarna kwam het eten, het was heerlijk.
We hebben een heel leuke middag gehad en we hopen dan ook dat iedereen de volgende keer weer is.

Gemaakt door Michel Pellen

Verslag 16 juni 2018 (BBQ):

Het was weer een geslaagde BBQ van SpraakSaam en SamenTrOtS, om deze bijzondere mooie seizoen af te sluiten. Het was een bijzonder jaar, omdat we in Januari met SamenTrOtS (soort SpraakSaam voor kinderen vanaf 7 jaar tot 14 jaar) zijn gestart.
We hebben weer mooie dingen gedaan en wat hebben de jongeren weer veel zelfvertrouwe op gebouwd.
Over kleine twee weken komt het Kamp weer aan en dan is het echt tijd voor vakantie. Na de vakantie beginnen we op 22 september weer met een Landelijke dag dit keer in Putten en neem je zwemkleding mee.
Ik wil nog Auris, Kentalis, de FOSS/Hoormij bedanken dat we ook dit jaar met SpraakSaam en SamenTrOtS konden doorgaan.
Gemaakt door Michel Pellen

Verslag 12 mei 2018 (regio uitje):

Het is een dag na de regio uitje van Rotterdam en ik zit met spier pijn achter mijn computer, maar wat was het een geslaagde dag.
We begonnen in Zoetermeer in een speelbos, waar we gingen lassergame. Na een heftige, maar veilige gevecht van dik een uur, gingen we nog wat drinken en een snoepje eten. We kregen bezoek van de boswachter die ons vroeg wat we aan het doen waren. En dat we a.u.b. volgende keer aan wilde melden, maar er was niks aan de hand en wenste ons nog fijne dag. Hup de auto’s in en op naar de hindernis / survivalbaan. Daar werden we flink op de proef gesteld en we mochten de grond niet raken, wat ons bijna was gelukt. Toch moesten we nog 3 opdrachten doen. En toen kwam de water in de buurt en ik had nog zo gezegd dat ik droog moest blijven, maar dat hadden de jongeren toch anders begrepen. En belande ik in het water. Goed klets nat kwam ik uit het water en mocht door de modder een weg banen. Dan nog even aan de trapeze hangen en nog even het water in. Wat hadden de jongeren er lol in. Na een lekkere douche, dronken we daar nog wat en was het tijd om naar de volgende adres te gaan, om daar de pizza gaan eten die we besteld hadden. De 17 pizza’s moest ik nog even ophalen en dan kon de pizza feest beginnen en ze smaakte goed. De buikjes waren weer gevuld en zo konden niet meer stil zitten, dus gingen ze nog even naar buiten. Om 20:00 kwamen de ouders de jongeren weer halen.
Het was zeker weer geslaagd en wat ben ik trots op deze groep jongeren. Echt een gave vrienden club, waar ook zelfs nieuwe gelijk bij mogen horen.
Op naar de Seizoen afsluit BBQ op 16 Juni, hopelijk zie ik jullie daar ook. Bij deze BBQ is iedereen van SpraakSaam welke regio ook WELKOM.

Gemaakt door Michel Pellen

foto van SpraakSaam.

Verslag 25 november 2017
Bekijk hier het verslag:  Het was al weer zover de laatste regio dag van 2017 van regio Rotterdam

regiobijeenkomst

Verslag 14 oktober 2017
Af gelopen zaterdag (14-10-’17) was er weer een regio dag Van de Regio Rotterdam.

De eerste kwamen ruim op tijd al aan. En we begonnen met de wel bekende sleutel spel waar we aan de hand van een sleutel vertelde wie we zijn we wat we laats met een sleutel gedaan hadden. Hier mee beginnen we altijd onze bijeenkomsten dit is een leuke manier om alle namen weer te horen en voor de nieuwe gasten leuke manier om te horen wie je bent.

Na het voorstellen gingen we power schilderen. We gingen eerst even een krachtig houding aan nemen. Daarna gingen we in een krachtige houding op een papier liggen en werden de torsos omgetrokken. En ingeschilderd. Wat weer hele mooie en gave werken op leverde.

Na dat alles weer gelukt was was het tijd om wat te drinken en ons op te splitsen in twee groepen je kon kiezen om bij Kees en Robert een goed gesprek te houden aan de hand van een frustratie thermometer. Dit leverde een top gesprek op wat een kanjers zijn ze toch de jongeren die naar SpraakSaam komen.

De andere groep ging lekker naar de gymzaal om daar eerst trefbal te spellen en daarna hockey. Ook dit zijn echte toppers.

Helemaal afgemat gingen we weer terug naar de aula. Weer even wat drinken en de tafel dekken om daar met z’n alle aan te gaan eten. Dit keer stonde raps en Rijstpapier op het menu. Nu had ik nog nooit met rijstpapier gewerkt en ging het daarmee dus ook helemaal verkeerd. Gelukkig hadden we nog lekker veel raps. We konden zelf aan tafel kiezen wat we er op deden de keuze bestond uit sla, rauwkost, paprika, tomaat, en de keuze uit 3 soorten vlees: Kip, Varkens of Rund.  We hebben er goed van gesmeuld omdat er bijna niks was over gebleven terwijl er toch echt wel aardig wat was.

De Jongeren gingen nog even uitrazen op het schoolplein. Terwijl wij alles weer netjes maken. Ondertussen kwamen de ouders weer binnen en gingen langzaam de jongeren weer naar huis.

Al met al weer een zeer geslaagde dag als je het mij vraagt.


Afsluiting met een BBQ

Wat een mooie afsluiting van het seizoen. Wij hebben met 28 jongeren met hun ouders / vrienden een BBQ gehouden. En het was gelijk gezellig. De jongeren zijn ook lekker op hun zelf naar een speelveld/voetbalveld gegaan. En de ouders zaten heerlijk met elkaar te kletsen. Na dat onze buiken gevuld waren. Bleven we nog even hangen. Pas om 22:30 gingen de laatste naar huis.
Over twee weken is de super gave kamp weer. Hopelijk is het weer dan net zo mooi maar leuk wordt het toch wel.

Voor je agenda. 30 september gaan we naar walibi.

Voor iedereen die ik niet meer zie voor de vakantie. Wens ik een hele fijne vakantie toe.

Groetjes,
Michel


Verslag 5 maart 2016
De Jongeren komen binnen gedruppeld, en de sfeer zat er gelijk goed in. we begonnen natuurlijk met het bekende sleutel spel zodat we ons goed voor konden stellen. Nu iedereen elkaar kent zijn we aan het knutselen geslagen er werd geknipt en geplakt. En heel veel gepraat met elkaar.

1 2 3

Nadat de kunst werken op gehangen zijn gingen we nog even op de foto

4 5 6

Met deze gave groep zijn we richting de gymzaal gegaan we we eerst een spel die door de jongeren zelf was verzonnen. Kees en ik moesten in een bureaustoel zitten die werd dan geduwd en wie het verst kwam had gewonnen. Daarna gingen we nog even lekker trefballen.

7 8 9

Na lekker druk bezig te zijn geweest. Werd het tijd om onze magen te vullen op het menu stond nasi/bami met saté en kroepoek. Gezellig met zijn alle aan tafel lekker eten en kletsen.  We hebben gelijk twee datums af gesproken voor de volgende keer de eerste is op 16-4-2016 van 14:00 tot 16:00 uur op de Auris Taalfontijn  (sport middagje). En op 4-6-2016 dan is er een speciale bijeenkomst dan willen we graag een uitje met de groep doen. Het wordt survival in Vlaardingen. hou voor meer info over deze dag de Facebook in de gaten of onze website.

10

BEDANKT VOOR JE KOMST.


Verslag
 28 november 2015
Om 15:00 begonnen we met onze bijeenkomst op de Auris College Rotterdam.

Langzaam kwamen de jongeren de gebouw binnen lopen sommige heel vrij en open en andere wat verlegen. Maar het ijs werd snel ontdooid tijdens de voorstel ronde. Dit keer hadden we wel vijf nieuwe jongeren. Waar we erg blij mee zijn. Na de voorstel ronde mocht Andika de SpraakTaalkids map Die zij voor haar in ontvangst had genomen tijdens de boekpresentatie overhandigen aan Julia omdat zij er aan mee geholpen heeft .

1

Daarna was het tijd mooi te gaan schilderen en dat doe je niet zomaar. eerst kregen we uitleg over en toen mochten we lekker even tekenen.

2  3

Er werd veel geklets en gelachen.  Door de begeleiding van Karin en Marjolein Werden het hele gave kunstwerken.

4  5

Na dat de kunstwerken helemaal af waren werden de gasten in het zonnetje gezet en was het tijd om naar de gymzaal tegaan om de op geprote enrgie er uit te gooien.

6  7

Van dit alles hebben we stevige trek gekregen dus was het tijd om in een heel kleine maar goede snackbar een patatje met snack te halen. Tijdens het eten kwamen de verhalen los echt gaaf om dat te zien.  Dit keer hadden we vijf jongeren die voor het eerst een kijkje kwamen nemen.  In totaal waren dit keer 14 jongeren.  Heel erg bedankt en graag tot de volgende keer.


Verslag
16 mei 2015

Verslag bijeenkomst 16-5-15

Verslag 14 februari 2015
Het is Valentijnsdag 14-2-’15 16:00 uur. We komen als helpers van SpraakSaam aan bij Auris College Rotterdam. Alle spullen worden klaar gezet. De tafels en stoelen in de juiste posities en de kook martiaal klaar gezet. Iets voor 17:00 uur komen de eerste leden aangelopen. Waarnaar snel de andere ook volgde. Het werd snel gezellig druk we hebben ook weer 3 nieuwe jongeren mochten ontmoeten. Als eerste hebben we weer de sleutel voorstel spel gedaan. Blijft gewoon een leuke manier voorstellen. Toen werd het de hoogste tijd om de keuken in te gaan. Er werden groepjes gevormd de enne groep gingen aan de slag met een bladerdeeg voorgerecht, de andere ging aan de slag met de gevulde paddenstoelen en weer een andere groepje ging aan de slag met de salade en te slotte had de laatste groepje zich bezig houden met het vlees. Het liep ontzettend soepel en kwamen de heerlijke gerechten al snel op tafel. Waarnaar we met zijn alle het gezellig op gingen eten. Na al dat heerlijke eten kregen we nog een enorme ijs toetje. Wat wel heel lekker smaakte. Na al dat eten wilden we nog een discussie spel spellen maar helaas was daar geen tijd meer voor dus doen we dat de volgende keer. We gingen gelijk door naar de film van de avond. Op een mooi groot scherm konden we het goed zien. Al snel werd het 22:15 en was de film afgelopen nog snel even kijken hoe iedereen het vond. De reacties waren van positief. Tot te gek.  Zeker een aanrader voor iedereen die nog geen lid is om snel lid te worden. Of in iedere geval een keertje een kijkje te nemen bij SpraakSaam. En na een groepsfoto is het nu tijd om weer naar huis te gaan.

Ik hoop dat ik deze kanjers weer bij de volgende keer terug zie.

Met vriendelijke groet Michel

Verslag 20 september 2014
Vandaag een hele gezellige regio dag gehad. We hebben een gave taal speel gedaan. Als eerste moest je een woord bedenken en op schrijven. Als tweede pak je een woord en om schrijf je die zonder het woord te zeggen als derde pak je een woord en beeld je die uit zonder geluid te maken. De andere uit je team moet dan de woord raden. Omschrijf maar eens Zelda en beeld maar eens een fantasie eiland uit. Dan is het heel commies om te zien hoe moeilijk dat is maar er waren ook makkelijke worden bij. Een geslaagde dag. Met dank aan de deelnemers.

Verslag 10 mei 2014
De 2e regio bijeenkomst in Rotterdam was weer heel geslaagd.
We hebben goede interviewtjes met elkaar gemaakt.
En mooie ontwerpen gemaakt die we daar na op elkaar zicht hebben geschminkt.
Tenslotte hebben we elkaar afgemat met een potje zaal voetbal.
Al met al een geslaagde dag.

rotterdam1


Verslag 1 februari 2014

De eerste bijeenkomst in 2014 was op zaterdag 1 februari!
Het was een super mooie en leuke dag. we hebben in Rotterdam eerst via een sleutel bos aan elkaar voorgesteld. en daarna hebben we een krachtige houding aangenomen. en een omtrek van gemaakt en daarnaar weer in gekleurd.
Na een korte pauze hebben we zelf interviews gemaakt op straat om te kijken of er mensen waren die de afkorting tos (esm) kende.
Al met al een volle en leuke geslaagde dag.

rotterdam2

Oraganisatie:
Kees Grundel
Vanuit SpraakSaam:
Michel Pellen