Kamp

SpraakSaam kamp 2018 (2 verslagen, een korte en lange versie):

Afgelopen weekend een gezellig en lekker warm weekend gehad tijdens het jaarlijkse Spraaksaam kamp ☺️ 🌳 πŸ”₯ 🎲 🏊🏻 ♀️ 🚩 🏴 🏹 🎭 🎢 ⚽️ πŸ’• 🍽 🍞 πŸ₯š πŸ₯› πŸ₯– πŸ₯© πŸ₯“ πŸ₯— 🍹 🍏 πŸ‰ πŸ“ 🍨

Vrijdag avond om 19:00 uur kwam iedereen aan en hadden we ’s avonds een kampvuurπŸ”₯, karaoke en tijd voor ons zelf.

Zaterdag moest iedereen om 08:00 uur opstaan en om 09:00 uur aan het ontbijt Om 10:00 hebben we Levend Stratego gespeeld en werd het gelijk spel. De middag begon met de lunch en gingen we daarna verder met Errow battle, vanwege het warme weer en de speelplaats in de volle zon zijn we eerder gestopt, ook dat werd een gelijk spel. Daarna zijn we naar een meertje gegaan om even af te koelen 🏊🏊 Terug op het kamp werd de BBQ aangezet en was het al snel tijd om te gaan eten. Op het avond programma stond weer de Bonte avond🎭

Zondag moest eveneens als zaterdag iedereen om 08:00 uur op. Sommige meiden lagen tot zeker 08:45 uur in bed.πŸ™ˆZelf lag ik ook tot 08:45 uur in bed Meteen erna gingen we ontbijten . Die ochtend verder hebben we zelf mogen kiezen wat voor activiteit we gingen doen. Er waren een paar jongeren die flessenvoetbal hebben gespeeld en de anderen hebben elkaar nat gespoten met water.πŸŽ‰
Om 12:30 uur was het tijd voor de lunch. Daarna hebben we tot 14:30 uur een klein volleybal toernooitje gespeeld.🏐 Het laatste half uur mocht iedereen wat voor zichzelf doen totdat alle ouders iedereen weer kwam ophalen.

Het was een succesvolle kamp op naar volgend jaar.

Geschreven door ??? (als je weet wie dit heeft gemaakt, laat het mij weten
via: luuk.spraaksaam@gmail.com)

Lange versie:

Man, man, man, die dagen zo snel voorbij. Zo leuk was het op kamp. Op alle dagen was er mooi weer en iedereen had het erg leuk gehad, maar wat hebben we nou gedaan?

Dag 1:

We begonnen dag 1 al op dezelfde kamp als vorig jaar, omdat een geslaagde kampplek was. En ik denk dat het later ook zo blijft. We begonnen met onze traditionele introductiespel, waar iedereen op de kamp zichzelf voorstelt. Een goede manier om gezichten, namen en achtergrond van de persoon te horen (behalve het gezicht, dan kun je niet horen…).

Daarna gingen we karaoke doen, waar je een lied hoort en dat zelf probeert te zingen met de microfoon. Er waren allerlei soorten muziek, van Nederlands, Engels en muziek van games. Het zorgde voor hilarische, luide, maar ook resultaten dat best mooi klinkt. Kortom, het was een leuke avond.

Als laatste gingen we op de kampvuur. We braden marshmallows, maar we konden ook brood braden. Ik probeerde dat, maar het duurt best wel lang om goed hard brood te maken (ongeveer 15-20 min). Naast het braden, konden we ook met elkaar kletsen. Zo weet bijv. ook iets meer over soorten goden. Ik had nooit gedacht dat we zo lang over goden konden praten. Ik ga niet zeggen wie dat waren, maar voor de degene die dit lezen, je weet wat ik bedoel.

foto van SpraakSaam.

Dag 2:

Nadat IEDEREEN goed heeft geslapen, gingen we ontbijten. Na het ontbijten gingen we als activiteit Levend Stratego doen. Het is net als capture the flag met een rang mix erin. Er waren 2 rondes en allebei de rondes waren leuk. Er was veel gerend en tactisch gespeeld (vooral met de bom rang). Uiteindelijk was het gelijk spel en daarom moesten ze dat goed maken op de volgende activiteit.

En de volgende activiteit was Errow battle. Denk maar aan bunkertrefbal, maar in plaats van een bal, is het een Errow en boog. Er zijn 2 manieren om dit te winnen:

1: Maak iedereen van het andere team af

2: Schiet alle 5 ronde dingen, die op de midden staat eraf.

Een simpel doel, maar moeilijk om goed te mikken met je pijl en boog, vind ik. Na 2 rondes gingen we stoppen door de combinatie van Dark Vader helmen dat we moeten dragen en de hete zon. Het was gelijkspel en wanneer we dachten dat er eindelijk een winnaar is, was er geen winnaar. Maar daar maakte ik niet druk om, ik was best wel blij dat we mochten stoppen na 2 rondes, het was echt super heet.

foto van SpraakSaam.

Na al dat warmte hebben we een verkoeling nodig en daar hadden we een perfect plekje voor. Het meer! Waar je lekker kan zwemmen, zonnen, verkennen of gewoon een lekker stukje watermeloen eten.

foto van SpraakSaam.

Daarna kwamen we terug naar het SpraakSaam kamp en gingen we BBQ eten. Er was voor iedereen iets: herbivoren, carnivoren of allebei (omnivoor). Kortom, genieten.

En als laatst was er activiteit: Bonte avond. Waar ieder persoon die mee wilt doen, de kans heeft om dat te laten zien. Net als vorig jaar, was er sang, dans, spellen en een act. Ik speelde op de act als Kapitein Haak, die een Jack Sparrow hoed heeft. De anderen speelde als Gibby (iCarly), een gekke professor (Rintaro Okabe, Steins Gate), Link (Legend of Zelda) en een papagaai. Het leuke is, dat we alleen weten waar het verhaal gaat, maar hoe je dat doet, bedenk je tijdens de act. Het zorgde voor hilarische en mooie resultaten (beter dan ik had gedacht). En ook de sang, dans, spellen waren best leuk om te zien/doen. Mijn favouriet is het moordenaarsspel, dat ongeveer speelt als Cluedo.

Dag 3:

De laatste dag en net als vorig jaar, de beste slaap dag. We begonnen de dag met verschillende soorten ‘minigames’ dat je kan doen. Er was flessenvoetbal, een klein speurtochtje, watergevecht en iets doen op de boom dat leek op ezeltje prik (ben niet 100% zeker).

En ten slotte gingen werd er een volleybal tournee gehouden. Er waren 6 team en 5 spelers per team. Uiteindelijk waren we derde geworden, waar we best trots op zijn. En dat was het.

foto van SpraakSaam.

Kortom, het was een leuke kamp. Ik denk dat iedereen van het kamp hebt genoten. Voor de gene die de activiteiten organiseerde, meehielpen en voor de mensen die hielpen op het kamp. Heel erg bedankt!

Geschreven door Luuk van der HoornΒ  (foto’s gemaakt door MarkΒ zuckerbergΒ van Espelo)

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

SpraakSaam kamp 2017
Het SpraakSaam Kamp van 2017 is alweer voorbij. We hebben het heel erg leuk gehad met elkaar.

Er zijn een paar jongeren die een verhaaltje hebben geschreven.

Kampdag 1:
Het kennisspel was leuk. We hadden veel vrije tijd. Was gezellig omdat je dan met elkaar bezig bent. Het kamp vuur was gezellig.

Kampdag 2
Het lasergamen was leuk. Zeker omdat het in het bos was. Je kan goed achter bomen verstoppen voor het andere team. Het zwemmen was gezellig want iedereen was wel met elkaar bezig. De bonte avond was gezellig. De meeste deden wel wat, er was zang, dans optredens en spellen.

Kampdag 3
We deden een speurtocht. De opdrachten waren leuk. En de speurtocht was gezellig om te lopen.
In de vrije tijd kon iedereen met elkaar bezig zijn.

Het kamp was een groot succes!

Geschreven door Kyara en Andika

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Β 


Verslag zomervakantie 2013

kamp1

De jongeren van SpraakSaam organiseeerden van 30 augustus tot 1 september 2013 een SpraakSaam-kamp in Harmelen!

Op vrijdagavond kwamen iedereen op de bestemming in Harmelen. Eerst hebben we een kennismakingsrondje om even te weten wie ze zijn.

Op kamp mogen we zelf weten, waar we zin in hebben. De een heeft er zin in om een boekje te lezen en de ander om een wandeling te maken of gaan volleyballen.

Er zijn ook een paar mensen die een kampvuur hebben gemaakt. Uiteindelijk zaten we gezamenlijk rondom het kampvuur. Liedjes gezongen en de mensen leren kennen.

kamp2

1 op 1 gesprekken zie ik dat je meer met elkaar kunt praten en snel kennismaakt. Ik heb leuk samen met de jongens gepraat en met Jolijn.
Later op de avond hadden we nog zin in om een avondwandeling te maken dus een dropping. Het was wel een leuke dropping maar wel wat kort.

De volgende dag hebben we gezamenlijk een spel gedaan buiten het heette: β€˜β€™levend memory’’. Er waren allemaal wel goede teams, maar een was wel wat beter. Die won namelijk achter elkaar door.

kamp3

Na het spelletje heb ik een lange wandeling gemaakt samen met Rick. De andere mensen zijn naar Harmelen geweest en hebben daar wat genomen en rond gekeken.

We hebben als avondeten zelfgemaakte pizza gemaakt en opgegeten. Op het programma stond dat we nog een film gingen kijken maar dat is helaas niet door gegaan wegens dat er geen geluidboxen waren.
Toen hebben we maar poker gedaan. Ik heb het spel helemaal uitgelegd. Het was wel moeilijk voor mij maar iedereen snapt het.
Later hebben we een langere dropping gedaan. De laatste dropping vond ik leuk.

kamp4

De volgende dag opruimen wat spelletjes gedaan en een groepsfoto gemaakt.

Iedereen vond het wel leuk voor mijn gevoel. Jolijn was nieuw ze kende niemand en als je haar 1 op 1 praat dan leer je haar beter en zo kregen we een leuke band met elkaar en ook met de jongens. Iedereen deed gezellig mee en ik zag allemaal blije gezichten.

Dicht bij onze kampeerboerderij waren er boomgaren met appels en peren. Daar klonken steeds vogels te schreeuwen. Rick en ik zijn er achter aan gegaan en het blijkt dat er een box is.

Geschreven door: Mark van Espelo


kamp5

Advertenties