Kamp

SpraakSaam kamp 2019:

Het kamp is helaas weer voorbij. Het echt gezellig en ik ben blij dat er zo veel mensen erbij kwamen. Hier is een samenvatting van wat we hebben gedaan.

Dag 1:

We kwamen aan bij het kamp in Driebergen. Dit is de 3de keer dat we naar hetzelfde kamp zijn geweest. We begonnen met een kennismaking spel met 5 verschillende vragen en 4 antwoorden: A, B, C en D. Daar kwamen vragen bij zoals leeftijd, plaats en namen.

Daarna hebben het smokkelaars spel gespeeld. Het spel bestaat uit 2 teams: Smokkelaars en de douane. De smokkelaars krijgen een briefje met een bedrag en kunnen kiezen om het briefje niet aan te nemen. Ze moeten hun briefje naar de overkant brengen. De douane moet de smokkelaars tikken om het bedrag terug te krijgen uit hun (broek) zakken. Het spel is klaar, wanneer de smokkelaars geen briefjes over hebben. Het was een simpel en fantastisch spel.

Als laatste hebben we een kampvuur gehouden. Lekker geklets en marshmallows gegeten. En daarna gingen we naar bed.

Dag 2: 

Na een warme nacht, gingen we ontbijten. Na het ontbijt gingen we het 6 kamp doen. Dat werd georganiseerd door een organisatie. We gingen buiten het kamp 6 spelletjes spelen: Touwtrekken, zakkenspringen, mega hockey, groepsspringen (met een rups), rugby voetbal en hoogste bouwwerk maken. We spellen met 6 teams en in ieder spel speelt 2 teams tegen elkaar.

Nadat we een beetje warm hebben in de ochtend, gingen we afkoelen in het meer. Naast het zwemmen, spelen, het zand gooien in het meer, kun je daar ook lekker zonnen op het strand. Het was echt geweldig en leuk om dit tussendoor te doen.

Daarna kwamen we terug en gingen we BBQ aanzetten. Daar hebben lekker veel vlees, stokbrood en groente gegeten. Na een volle buik en gezelligheid hadden we nog tijd om het bonteavond te doen. Daar hebben we gekeken, meegespeeld en gelachen tot 12 uur avonds.

Dag 3:

Na een drukke 2de dag, hadden we een rustige 3de dag. Waar we lekker konden relaxen, inpakken en spelen. In de middag hebben een volleybal toernooi gehouden en na het volleybal toernooi, was het einde al inzicht. Boshuis was een gezellige kamp en we hebben daar veel dingen beleefd, maar soms moet je van kamp veranderen, anders wordt het alleen maar saai. Dus ik ben blij dat ik dit weer kon beleven. Tot volgend jaar!

Geschreven door: Luuk van der Hoorn 

Deze diashow vereist JavaScript.

SpraakSaam kamp 2018:

Afgelopen weekend een gezellig en lekker warm weekend gehad tijdens het jaarlijkse Spraaksaam kamp ☺️ 🌳 🔥 🎲 🏊🏻 ♀️ 🚩 🏴 🏹 🎭 🎶 ⚽️ 💕 🍽 🍞 🥚 🥛 🥖 🥩 🥓 🥗 🍹 🍏 🍉 🍓 🍨

Vrijdag avond om 19:00 uur kwam iedereen aan en hadden we ’s avonds een kampvuur🔥, karaoke en tijd voor ons zelf.

Zaterdag moest iedereen om 08:00 uur opstaan en om 09:00 uur aan het ontbijt Om 10:00 hebben we Levend Stratego gespeeld en werd het gelijk spel. De middag begon met de lunch en gingen we daarna verder met Errow battle, vanwege het warme weer en de speelplaats in de volle zon zijn we eerder gestopt, ook dat werd een gelijk spel. Daarna zijn we naar een meertje gegaan om even af te koelen 🏊🏊 Terug op het kamp werd de BBQ aangezet en was het al snel tijd om te gaan eten. Op het avond programma stond weer de Bonte avond🎭

Zondag moest eveneens als zaterdag iedereen om 08:00 uur op. Sommige meiden lagen tot zeker 08:45 uur in bed.🙈Zelf lag ik ook tot 08:45 uur in bed Meteen erna gingen we ontbijten . Die ochtend verder hebben we zelf mogen kiezen wat voor activiteit we gingen doen. Er waren een paar jongeren die flessenvoetbal hebben gespeeld en de anderen hebben elkaar nat gespoten met water.🎉
Om 12:30 uur was het tijd voor de lunch. Daarna hebben we tot 14:30 uur een klein volleybal toernooitje gespeeld.🏐 Het laatste half uur mocht iedereen wat voor zichzelf doen totdat alle ouders iedereen weer kwam ophalen.

Het was een succesvolle kamp op naar volgend jaar.

Geschreven door: Sharona 

Deze diashow vereist JavaScript.

SpraakSaam kamp 2017
Het SpraakSaam Kamp van 2017 is alweer voorbij. We hebben het heel erg leuk gehad met elkaar.

Er zijn een paar jongeren die een verhaaltje hebben geschreven.

Kampdag 1:
Het kennisspel was leuk. We hadden veel vrije tijd. Was gezellig omdat je dan met elkaar bezig bent. Het kamp vuur was gezellig.

Kampdag 2
Het lasergamen was leuk. Zeker omdat het in het bos was. Je kan goed achter bomen verstoppen voor het andere team. Het zwemmen was gezellig want iedereen was wel met elkaar bezig. De bonte avond was gezellig. De meeste deden wel wat, er was zang, dans optredens en spellen.

Kampdag 3
We deden een speurtocht. De opdrachten waren leuk. En de speurtocht was gezellig om te lopen.
In de vrije tijd kon iedereen met elkaar bezig zijn.

Het kamp was een groot succes!

Geschreven door Kyara en Andika


Verslag zomervakantie 2013

kamp1

De jongeren van SpraakSaam organiseeerden van 30 augustus tot 1 september 2013 een SpraakSaam-kamp in Harmelen!

Op vrijdagavond kwamen iedereen op de bestemming in Harmelen. Eerst hebben we een kennismakingsrondje om even te weten wie ze zijn.

Op kamp mogen we zelf weten, waar we zin in hebben. De een heeft er zin in om een boekje te lezen en de ander om een wandeling te maken of gaan volleyballen.

Er zijn ook een paar mensen die een kampvuur hebben gemaakt. Uiteindelijk zaten we gezamenlijk rondom het kampvuur. Liedjes gezongen en de mensen leren kennen.

kamp2

1 op 1 gesprekken zie ik dat je meer met elkaar kunt praten en snel kennismaakt. Ik heb leuk samen met de jongens gepraat en met Jolijn.
Later op de avond hadden we nog zin in om een avondwandeling te maken dus een dropping. Het was wel een leuke dropping maar wel wat kort.

De volgende dag hebben we gezamenlijk een spel gedaan buiten het heette: ‘’levend memory’’. Er waren allemaal wel goede teams, maar een was wel wat beter. Die won namelijk achter elkaar door.

kamp3

Na het spelletje heb ik een lange wandeling gemaakt samen met Rick. De andere mensen zijn naar Harmelen geweest en hebben daar wat genomen en rond gekeken.

We hebben als avondeten zelfgemaakte pizza gemaakt en opgegeten. Op het programma stond dat we nog een film gingen kijken maar dat is helaas niet door gegaan wegens dat er geen geluidboxen waren.
Toen hebben we maar poker gedaan. Ik heb het spel helemaal uitgelegd. Het was wel moeilijk voor mij maar iedereen snapt het.
Later hebben we een langere dropping gedaan. De laatste dropping vond ik leuk.

kamp4

De volgende dag opruimen wat spelletjes gedaan en een groepsfoto gemaakt.

Iedereen vond het wel leuk voor mijn gevoel. Jolijn was nieuw ze kende niemand en als je haar 1 op 1 praat dan leer je haar beter en zo kregen we een leuke band met elkaar en ook met de jongens. Iedereen deed gezellig mee en ik zag allemaal blije gezichten.

Dicht bij onze kampeerboerderij waren er boomgaren met appels en peren. Daar klonken steeds vogels te schreeuwen. Rick en ik zijn er achter aan gegaan en het blijkt dat er een box is.

Geschreven door: Mark van Espelo


kamp5