Kamp

Uitnodiging 

Hallo SpraakSaamers,

Het is weer zover! Het SpraakSaam kamp komt dit jaar weer eraan. Dit keer plaats vind het in Driebergen (Utrecht).
Dat betekend dat je vanaf nu t/m 1 juni bij mij kunt aanmelden.
Er zijn al jongeren die zich al hebben aangemeld kom jij ook?
Het is van 30 juni t/m 2 juli 2017. Het word een groot succes
als vorig jaar. Jij komt toch ook?👍

Graag aanmelden naar: mark.spraaksaam@gmail.com

Met vriendelijke groet, kampcommissie


Wanneer: 30 juni t/m 2 juli 2017

Waar: Kampeerboerderij Boshuis ( YMCA)
Baden Powelllaan 7
3971 JJ Driebergen- Rijssenburg
(in de buurt van Utrecht)

17883860_206621549838283_6924526328736513862_n


kamp1

Verslag zomervakantie 2013
De jongeren van SpraakSaam organiseeerden van 30 augustus tot 1 september 2013 een SpraakSaam-kamp in Harmelen!

Op vrijdagavond kwamen iedereen op de bestemming in Harmelen. Eerst hebben we een kennismakingsrondje om even te weten wie ze zijn.

Op kamp mogen we zelf weten, waar we zin in hebben. De een heeft er zin in om een boekje te lezen en de ander om een wandeling te maken of gaan volleyballen.

Er zijn ook een paar mensen die een kampvuur hebben gemaakt. Uiteindelijk zaten we gezamenlijk rondom het kampvuur. Liedjes gezongen en de mensen leren kennen.

kamp2

1 op 1 gesprekken zie ik dat je meer met elkaar kunt praten en snel kennismaakt. Ik heb leuk samen met de jongens gepraat en met Jolijn.
Later op de avond hadden we nog zin in om een avondwandeling te maken dus een dropping. Het was wel een leuke dropping maar wel wat kort.

De volgende dag hebben we gezamenlijk een spel gedaan buiten het heette: ‘’levend memory’’. Er waren allemaal wel goede teams, maar een was wel wat beter. Die won namelijk achter elkaar door.

kamp3

Na het spelletje heb ik een lange wandeling gemaakt samen met Rick. De andere mensen zijn naar Harmelen geweest en hebben daar wat genomen en rond gekeken.

We hebben als avondeten zelfgemaakte pizza gemaakt en opgegeten. Op het programma stond dat we nog een film gingen kijken maar dat is helaas niet door gegaan wegens dat er geen geluidboxen waren.
Toen hebben we maar poker gedaan. Ik heb het spel helemaal uitgelegd. Het was wel moeilijk voor mij maar iedereen snapt het.
Later hebben we een langere dropping gedaan. De laatste dropping vond ik leuk.

kamp4

De volgende dag opruimen wat spelletjes gedaan en een groepsfoto gemaakt.

Iedereen vond het wel leuk voor mijn gevoel. Jolijn was nieuw ze kende niemand en als je haar 1 op 1 praat dan leer je haar beter en zo kregen we een leuke band met elkaar en ook met de jongens. Iedereen deed gezellig mee en ik zag allemaal blije gezichten.

Dicht bij onze kampeerboerderij waren er boomgaren met appels en peren. Daar klonken steeds vogels te schreeuwen. Rick en ik zijn er achter aan gegaan en het blijkt dat er een box is.

Geschreven door: Mark van Espelo

kamp5