Utrecht

Verslag dagje zwemmen en eten (12 oktober 2019)

Vrijdag werk/school was weer voorbij en hop naar het weekend. Deze keer een uitje naar het zwembad: Merwestein in Nieuwegein.

Net als alle andere dagen in de week was er weer regen, maar dat heeft het zwemuitje niet verpest. We kwamen allemaal aan bij de hoofdingang, waar we verzamelden. Er waren bekende gezichten en een paar nieuwe gezichten in de groep, altijd leuk om dat te zien en ze waren best gezellig om mee te praten. Na ongeveer een half uurtje wachten gingen we het zwembad in. Daar was een golfzwembad, 2 duikplanken (hoog en laag), banenbad, een glijbaan, bubbelbad en 1 tegen 1 bucket challenge (probeer zo snel mogelijk de knoppen te raken aan de muur, eerder dan je tegenstander, de verliezer krijgt een emmer koud water op zijn/haar hoofd).  Er werden verschillende bal spelletjes gespeeld door kleine groepjes. Tussendoor gingen we snacks eten en om 16:00 uur moesten we weer terug de kleedkamer in. Nadat we terug waren bij de hoofdingang, had ik iedereen getrakteerd op een chocolaatje, omdat ik vrijdag mijn rijexamen had gehaald. En als laatste hebben we een groepsfoto gemaakt als herinnering.

Kortom, het was een geslaagd weekend. Een paar nieuwe gezichten, die voor de eerste keer bij een regiobijeenkomst waren. En ze vonden het heel leuk. De rest heeft het ook heel gezellig gehad. Bedankt voor het komen en misschien zie ik jullie de volgende keer weer.

Geschreven door: Luuk


Verslag bijeenkomst op school (04 mei 2019)

Vandaag was er weer een Regio Bijeenkomst. Deze keer weer op de school.

We verzamelden om 11:00 uur. Toen begonnen we met een kennismakingsspel, want er waren 3 á 4 nieuwe jongeren bij deze groep. We moesten allemaal iets over ons zelf vertellen zodat de nieuwe jongeren meer over ons te weten kwamen en wij als groep over hun.

Vervolgens zijn we de gymzaal in gegaan om een potje voetbal te spelen. Team rood tegen Team blauw, de eindstand kwam tot 10 – 2 voor Team rood.

Al snel erna was iedereen er klaar mee, we waren iets sneller klaar dan we verwacht hadden waardoor we nog even moesten wachten tot we konden lunchen. Iemand kwam op het idee om met z’n allen een woordspelletje te spelen om de tijd op te vullen. Je moest omstebeurt een woord noemen, maar wel met de laatste letter waarvan degene voor je mee eindigde.

Voorbeeld : Spraaksaam > Maatjes > Sociaal > Lachen > …………

Met de lunch aten we lekkere broodjes met knakworst en wat salade. Na de lunch gingen we tekenen. We moesten op de grond op een groot stuk papier liggen en elkaar overtrekken, vervolgens mocht je het inkleuren en bij elkaar een positief stukje schrijven over die betreffende persoon. Toen we er allemaal genoeg van hadden gekregen was er nog tijd over en dat moest natuurlijk opgevuld worden. We zijn begonnen met een rondje “Wie is het?” en daarna “Hints”. Daarna sloeg de klok 16:00 uur aan en was het einde aangebroken, iedereen nam afscheid van elkaar en ging met ouders naar huis of zelfstandig.

Was weer een gezellige dag met iedereen 

Geschreven door: Sharona


Verslag dagje bowlen en eten (02 maart 2019)

Het is tijd voor een combinatie van (grond)ijs en gewichten gooien. Bowlen!

Om ongeveer 15:00 uur zouden we gaan beginnen. We verzamelden ons allemaal bij het bowlingcentrum in Nieuwegein.

We waren in totaal met z’n vijftienen en hebben ons verdeeld over 3 teams, 3 banen naast elkaar. Nadat de teams waren gevormd en de namen op het scherm stonden, konden we beginnen. Bij de één ging het beter dan bij de ander, maar dat mag de pret niet drukken. We hebben allemaal veel gelachen en veel plezier gehad. En hebben minstens 3 spellen kunnen spelen.

Er waren ook 2 nieuwe jongens, ook hun vonden het erg leuk en zijn van plan om vaker te komen naar Regio Utrecht.

Na het bowlen zijn we gezamenlijk gaan eten, dit was ook bij het bowlingcentrum. Naast het eten hebben we nog wat gelachen, gepraat over hoe het bowlen is gegaan, hoe het met iedereen gaat en hebben we de eindscores bekeken.

Geschreven door: Sharona


Verslag dagje zwemmen (12 mei 2018)

Ik wist niet wat je kon verwachten bij het zwembad, maar 1 wil ik wel zeggen. Het was super leuk om daar te zijn. Helaas heb ik hier geen foto’s van, maar er was heel veel te zien. Een golfzwembad, een stroming zwembad (waar je geforceerd geduwd wordt via een stroming), een glijbaan, een diepe bad met een hoge en lage duikplank, een kleine buitenbad en een leuke waterspel.

Bij dat leuke waterspel moest je 1 tegen 1, zo snel mogelijk de knoppen drukken. Wie het snelste doet krijgt een punt, de punten worden geteld en de persoon met de laagste punten wordt lekker nat! Het leukste moment was dat Yara van de hoge duikplank wou springen, maar dat kon ze niet. Uiteindelijk had ze het gedaan en later ook nog. Knap voor de mensen die dat durven. Om half 4 waren de meeste al zat en we gingen eerder weg. In ieder geval, het was echt leuk om dit te doen en ik ga ervan uit dat iedereen het ook leuk vond om dit te doen. Ik had deze verslag pas gemaakt op 6 september. Dus ik kon niet meer herinneren, ik dacht dat er een verslag was gemaakt, maar blijkbaar niet.

Geschreven door: Luuk


Verslag trampolinepark Jumpsquare en Glowgolf (17 maart 2018)

Vandaag hadden we een keer een uitje ergens heen. Er kwamen vandaag in totaal met leiding erbij 19 jongeren.

Om 12:30 uur hadden we afgesproken bij Jumpsquare in Nieuwegein, het grootste trampolinepark van Europa. Ik was de eerste om 11:50 uur en langzaam aan kwam iedereen binnen druppelen. Eerst brachten we onze spullen naar boven bij een vaste tafel die voor ons gereserveerd was. Toen echt iedereen er was en het 13:00 uur was, gingen we naar beneden en kregen we bij de balie een polsbandje om en kregen we speciale sokken met antislip eronder.

Daarna was het tijd om te gaan trampoline springen. Iedereen ging zijn eigen gangetje en zochten elkaar soms op. We kregen een uurtje en konden de tijd zien op een scherm. Je kon basketballen, met een bal overgooien, over een Slack line (boven foampitten) proberen naar de overkant te komen, salto’s maken en springen van grote blokken af en landen op de big airbag. Iedereen was na het uurtje best moe. We zijn allemaal aan tafel gaan zitten en kregen een bakje patat met een snack erbij + 2 drankjes. Ondertussen hebben we gezellig gepraat.

Na het trampoline springen zijn we met 5 auto’s naar Houten gereden waar we zijn wezen glowgolfen. Dat was erg leuk en gezellig. We werden in groepjes van 5 ingedeeld. Daarna kregen we uitleg over hoe we het moesten doen en mochten daarna per groepje de banen spelen. Het was in het donker waarbij de banen licht gaven en dus ook de balletjes. Iedereen had zijn eigen kleur balletje en stick. We moest omstebeurt slaan. Het was een heel leuk en mooi gezicht om die balletjes zo op de baan te zien liggen. Ook het bordje met de scores werd verlicht door de glow in the dark. Met mijn groepje hebben we erg gelachen, soms lukte het niet om hem goed te slaan en kwam die ergens tegenaan of ging ergens niet doorheen.

Na het glowgolfen hebben we met z’n geëvalueerd over de middag. Hoe vonden we het en wat kunnen we eventueel bij de volgende regiobijeenkomst doen. Daarna was het wachten op de ouders of tijd om zelf naar huis te gaan. We hebben allemaal een hele leuke en gezellige middag gehad. Een keer iets anders dan alleen maar op de vaste locatie te zijn en daar dingen te doen.

Geschreven door: Sharona | Foto’s gemaakt door: Luuk


Verslag bijeenkomst op school (25 november 2017)

Groepsfoto, over TOS praten en meehelpen met organiseren van het kamp. Ook mocht de gymzaal weer gebruikt worden waar volop gespeeld is in de schommel en volleybaltoernooi. Met als afsluiting een patatje/frietje. Thema Sinterklaas!! Ze kregen ook nog een verrassing wat ze gewonnen hadden met de toernooi, en voor de andere partij een troostprijsje  En niet te vergeten is er ook een film gekeken, maar dat was minder goed bevallen met de film New Kids die ze zelf uitkozen. Blijft toch lastig: aantal kunnen geen Engels of ondertitel, of ze willen liever actie. Met zoveel personen een film uitzoeken om iedereen te vermaken? Dan is de aandacht houden en plezier ver te zoeken. In de pauze besloten om iets anders te gaan doen……maar verder hadden ze genoten!!

En ja, eindelijk weer eens een groepsfoto van regio Utrecht. Dat werd wel eens tijd haha.


Verslag Prison Island (2 augustus 2017)

Keer een klein groepje maar wel heel gezellig!!! Regio Utrecht heeft een uitstapje gemaakt bij Prison Island…in een gevangenis met allemaal ruimtes waar je verschillende opdrachten hebt om punten te halen. Raadsels, kruipen in kleine gangen, actief, reactievermogen spellen etc. Daarna met de trein naar het centrum van Utrecht om te bowlen. We hebben ons erg vermaakt!!


SpraakSaam was eerst in regio Amsterdam en Nijmegen, dat is nu samengevoegd en naar locatie Utrecht gegaan. Een nieuwe frisse start! Met hopelijk nog meer jongeren en vrijwilligers.

Locatie: Rotsoord VSO van Kentalis, Slotlaan 37 in Utrecht