Utrecht

Alvast voor in de agenda. Zaterdag 04 mei hebben we weer een nieuwe regiobijeenkomst op de school in Utrecht. Verdere info volgt nog.

Verslag dagje bowlen en eten (02 maart 2019):

Het is tijd voor een combinatie van (grond)ijs en gewichten gooien. Bowlen!

Om ongeveer 15:00 uur zouden we gaan beginnen. We verzamelden ons allemaal bij het bowlingcentrum in Nieuwegein.
We waren in totaal met z’n vijftienen en hebben ons verdeeld over 3 teams, 3 banen naast elkaar. Nadat de teams waren gevormd en de namen op het scherm stonden, konden we beginnen. Bij de één ging het beter dan bij de ander, maar dat mag de pret niet drukken. We hebben allemaal veel gelachen en veel plezier gehad. En hebben minstens 3 spellen kunnen spelen.
Er waren ook 2 nieuwe jongens, ook hun vonden het erg leuk en zijn van plan om vaker te komen naar Regio Utrecht.
Na het bowlen zijn we gezamenlijk gaan eten, dit was ook bij het bowlingcentrum. Naast het eten hebben we nog wat gelachen, gepraat over hoe het bowlen is gegaan, hoe het met iedereen gaat en hebben we de eindscores bekeken.
Geschreven door : Sharona

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Verslag dagje zwemmen (12 mei 2018): 

Ik wist niet wat je kon verwachten bij het zwembad, maar 1 wil ik wel zeggen. Het was super leuk om daar te zijn. Helaas heb ik hier geen foto’s van, maar er was heel veel te zien. Een golfzwembad, een stroming zwembad (waar je geforceerd geduwd wordt via een stroming), een glijbaan, een diepe bad met een hoge en lage duikplank, een kleine buitenbad en een leuke waterspel. Bij dat leuke waterspel moest je 1 tegen 1, zo snel mogelijk de knoppen drukken. Wie het snelste doet krijgt een punt, de punten worden geteld en de persoon met de laagste punten wordt lekker nat! Het leukste moment was dat Yara van de hoge duikplank wou springen, maar dat kon ze niet. Uiteindelijk had ze het gedaan en later ook nog. Knap voor de mensen die dat durven. Om half 4 waren de meeste al zat en we gingen eerder weg. In ieder geval, het was echt leuk om dit te doen en ik ga ervan uit dat iedereen het ook leuk vond om dit te doen. Ik had deze verslag pas gemaakt op 6 september. Dus ik kon niet meer herinneren, ik dacht dat er een verslag was gemaakt, maar blijkbaar niet.

Geschreven door Luuk

SpraakSaam uitnodiging 12 mei 2018


Verslag trampolinepark Jumpsquare en GlowGolf:

Tramp & Golf 2018 foto 1Vandaag hadden we een keer een uitje ergens heen. Er kwamen vandaag in totaal met leiding erbij 19 jongeren.

Om 12:30 uur hadden we afgesproken bij Jumpsquare in Nieuwegein, het grootste trampolinepark van Europa. Ik was de eerste om 11:50 uur en langzaam aan kwam iedereen binnen druppelen. Eerst brachten we onze spullen naar boven bij een vaste tafel die voor ons gereserveerd was. Toen echt iedereen er was en het 13:00 uur was, gingen we naar beneden en kregen we bij de balie een polsbandje om en kregen we speciale sokken met antislip eronder.

Tramp & Golf 2018 foto 3Daarna was het tijd om te gaan trampoline springen. Iedereen ging zijn eigen gangetje en zochten elkaar soms op. We kregen een uurtje en konden de tijd zien op een scherm. Je kon basketballen, met een bal overgooien, over een Slack line (boven foampitten) proberen naar de overkant te komen, salto’s maken en springen van grote blokken af en landen op de big airbag. Iedereen was na het uurtje best moe. We zijn allemaal aan tafel gaan zitten en kregen een bakje patat met een snack erbij + 2 drankjes. Ondertussen hebben we gezellig gepraat.

Tramp & Golf 2018 foto 4Na het trampoline springen zijn we met 5 auto’s naar Houten gereden waar we zijn wezen glowgolfen. Dat was erg leuk en gezellig. We werden in groepjes van 5 ingedeeld. Daarna kregen we uitleg over hoe we het moesten doen en mochten daarna per groepje de banen spelen. Het was in het donker waarbij de banen licht gaven en dus ook de balletjes. Iedereen had zijn eigen kleur balletje en stick. We moest omstebeurt slaan. Het was een heel leuk en mooi gezicht om die balletjes zo op de baan te zien liggen. Ook het bordje met de scores werd verlicht door de glow in the dark. Met mijn groepje hebben we erg gelachen, soms lukte het niet om hem goed te slaan en kwam die ergens tegenaan of ging ergens niet doorheen.

Tramp & Golf 2018 foto 2

Na het glowgolfen hebben we met z’n geëvalueerd over de middag. Hoe vonden we het en wat kunnen we eventueel bij de volgende regiobijeenkomst doen. Daarna was het wachten op de ouders of tijd om zelf naar huis te gaan.
We hebben allemaal een hele leuke en gezellige middag gehad. Een keer iets anders dan alleen maar op de vaste locatie te zijn en daar dingen te doen.

Geschreven door: Sharona | Foto’s gemaakt door Luuk

uitnodiging 17 maart 2018 (1) (1)


Verslag Utrecht Regiobijeenkomst:

Groepsfoto, over TOS praten en meehelpen met organiseren van het kamp. Ook mocht de gymzaal weer gebruikt worden waar volop gespeeld is in de schommel en volleybaltoernooi. Met als afsluiting een patatje/frietje. Thema Sinterklaas!! Ze kregen ook nog een verrassing wat ze gewonnen hadden met de toernooi, en voor de andere partij een troostprijsje 😉 En niet te vergeten is er ook een film gekeken, maar dat was minder goed bevallen met de film New Kids die ze zelf uitkozen. Blijft toch lastig: aantal kunnen geen Engels of ondertitel, of ze willen liever actie. Met zoveel personen een film uitzoeken om iedereen te vermaken? Dan is de aandacht houden en plezier ver te zoeken. In de pauze besloten om iets anders te gaan doen……maar verder hadden ze genoten!!

Hieronder een korte diashow van 4 foto’s. En ja, eindelijk weer eens een groepsfoto van regio Utrecht. Dat werd wel eens tijd haha.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Verslag Prison Island:

Keer een klein groepje maar wel heel gezellig!!! Regio Utrecht heeft een uitstapje gemaakt bij Prison Island…in een gevangenis met allemaal ruimtes waar je verschillende opdrachten hebt om punten te halen. Raadsels, kruipen in kleine gangen, actief, reactievermogen spellen etc. Daarna met de trein naar het centrum van Utrecht om te bowlen. We hebben ons erg vermaakt!!
20626307_906654032825173_17114133457852088_o


SpraakSaam was eerst in regio Amsterdam en Nijmegen, dat is nu samengevoegd en naar locatie Utrecht gegaan. Een nieuwe frisse start! Met hopelijk nog meer jongeren en vrijwilligers.

Locatie: Rotsoord VSO van Kentalis, Slotlaan 37 in Utrecht

gebouw-utrecht-rotsoord

Organisatie vanuit SpraakSaam:
Karina Feenstra
Yara Schreiber
Meike van Genugten

Advertenties