Onbegrip en uitleggen

Op MBO moesten wij ook een beetje gaan uitzoeken waar we ons theoretische eindverslag over wouden gaan doen. Nou, ik had meteen zoiets: ‘ik doe het over ESM.’ Maar toen kreeg ik te horen dat de andere leerlingen daar dus flauw van waren en dat daar rotopmerkingen over gemaakt werden. En toen heb ik gezegd zo van: ‘ja, maar  ik wil het eigenlijk wel over ESM doen, want ik wil eigenlijk gewoon zorgen dat hun weten wat het is’. Dus ik heb het uiteindelijk wel gekozen. Er zijn een paar die hebben daar inderdaad heel lullig op gereageerd, ze zaten de hele tijd ondertussen te praten en te kletsen en te doen. Ik heb zoiets van: ‘ach, ze weten niet beter.

Op school heb ik het eigenlijk heel vaak proberen uit te leggen, aan de leraren. Dat moet je dan keer op keer uitleggen. Dan is het nog van: joh, dat had je toch gewoon kunnen zeggen. Ja en dat is nou precies het probleem: dat is helemaal niet zo gewoon.

Het woord ESM moet in het woordenboek. Dat meer informatie komt.

Ik moest laatst bij de politie uitleggen wat ik had gezien en dan val ik even stil om na te denken, nou ze geloofden me niet. Toen heb ik verteld dat ik ESM heb en hun wisten bij god niet wat het was.